Η ΑΙΤΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΡΕΣΤΙΑ

Ένα ανησυχητικό και ατυχές συμβάν που συνέβη στα ελληνικά ύδατα στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί η Ρεστία.

ΝΑΥΑΓΙΟ

Το δεξαμενόπλοιο Αγία Ζώνη ΙΙ μετέφερε 2.200 τόνους καυσίμου από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου και 370 τόνους καυσίμου για ναυτιλιακές χρήσεις. Το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ είχε ως συνέπεια να σχηματιστεί μια πετρελαιοκηλίδα που ρύπαινε τις ακτές της Αττικής, από τη Σαλαμίνα μέχρι τη Γλυφάδα. Το τραγικό αυτό γεγονός δε στιγμάτισε μόνο τις ακτές, αλλά και τις ψυχές όλων μας.

Η Ρεστία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων, με αμεσότητα και υπευθυνότητα, χρησιμοποιώντας τα 2 προϊόντα της που απορροφούν άμεσα αργό πετρέλαιο και τα παράγωγα του.

Πολλοί μπορεί να πουν πολύ απλά ότι πάει, πέρασε, αντιμετωπίστηκε και αυτό. Δεν πρέπει όμως να δεχτεί κανένας Έλληνας την ανεύθυνη αυτή αντιμετώπιση. Άποψη μας είναι ότι εάν δεν ευαισθητοποιηθούν όχι μόνο οι αρμόδιες αρχές, αλλά και οι απλοί πολίτες, τέτοιου είδους ατυχήματα θα αποβούν μοιραία για τις θάλασσες μας. Οι περιβαλλοντικές κρίσεις αντιμετωπίζονται με άμεσο έλεγχο και σχέδιο δράσης, αυστηρή εφαρμογή των περιβαλλοντικών νόμων και κοινωνική εγρήγορση.

Η ΑΙΤΙΑ